Nákyp s kyselým zelím a treskou
40 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 500gramůZelí kysané
- 1kusCibule
- 200gramůJablka
- 800gramůTreska aljašská
- 50gramůMáslo čerstvé
- 5kusůVejce slepičí
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 20gramůPetržel - nať
- 70mililitrůOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
43 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli dozlatova osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji. Jablka omyjeme a bez jádřinců nakrájíme na tenké proužky, které smícháme spolu s kyselým zelím. Omytou tresku také nakrájíme na pásky.
- 2Pekáček vymažeme máslem a postupně skládáme vrstvu brambor, kyselého zelí, osmažené cibule a tresky. Rozšlehaná vejce smícháme se smetanou. Dochutíme solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým oříškem, nakonec přidáme drobně nasekanou petrželovou nať a zalijeme povrch surovin v zapékací míse.
- 3Vložíme do nahřáté trouby, kde při teplotě 200°C pečeme 20-25 minut.
- 4Hotový, ještě teplý nákyp nakrájíme na úhledné porce. Pokládáme je na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.