Nákyp s kyselým zelím a uzeným masem

60 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
62 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a najemno nasekáme, Uzené maso pokrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm osmažíme, přidáme nakrájené uzené maso a společně opékáme 2 minuty.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. V mléce rozšleháme vejce s kmínem, pažitkou, solí a pepřem. Kyselé zelí vymačkáme a osolíme. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Do zapékací mísy střídavě vkládáme brambory a zelí. Střední vrstvu budou tvořit kostky uzeného masa. Poslední vrstvu budou tvořit brambory. Nákyp posypeme strouhaným ementálem a zalijeme vaječnou směsí. Dáme zapéct do trouby na 45 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.