Nákyp s kyselým zelím a uzeným masem
60 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 300gramůUzené maso vařené
- 1lžíceřepkový olej
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůZelí kysané
- 500gramůBrambory
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1lžícePažitka
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
62 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a najemno nasekáme, Uzené maso pokrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm osmažíme, přidáme nakrájené uzené maso a společně opékáme 2 minuty.
- 2Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. V mléce rozšleháme vejce s kmínem, pažitkou, solí a pepřem. Kyselé zelí vymačkáme a osolíme. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Do zapékací mísy střídavě vkládáme brambory a zelí. Střední vrstvu budou tvořit kostky uzeného masa. Poslední vrstvu budou tvořit brambory. Nákyp posypeme strouhaným ementálem a zalijeme vaječnou směsí. Dáme zapéct do trouby na 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.