Nákyp s omeletou, masem a sýrem
60 min.
Ingredience
- Na náplň
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 500gramůVepřové maso mleté
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 3kusyVejce slepičí
- 20gramůPažitka
- 150gramůSýr Parmezán
- 2kusyPaprika zelená
- 100gramůMáslo čerstvé
- Na omeletu
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 70mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
894 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
70 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vejce ušleháme s mlékem, přidáme mouku, špetku solí a pepře. Připravené těsto na omeletu necháme 30 minut odpočinout, aby mouka nabobtnala.
- 2Ve velké pánvi rozehřejeme 60 g másla, osmahneme ne tenké proužky nakrájenou cibuli a česnek. Vložíme mleté maso, za stálého míchání chvilku smažíme a přelijeme smetanou. Povaříme 2 - 3 minuty a stáhneme ze sporáku. Dochutíme solí, pepřem.
- 3Připravené těsto promícháme, v pánvi na rozpáleném oleji upečeme po obou stranách 6 omelet. Každou omeletu potřeme ještě teplým mletým masem, zavineme do rolády. Překrojíme na tři díly a naskládáme svisle do (zbylým máslem) vymazané pečicí formy.
- 4Smetanu, vejce, sůl, pepř, drobně nasekanou pažitku důkladně prošleháme a zalijeme omelety v pečicí formě. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem, naskládáme na tenká kolečka nakrájené papriky. Vložíme do nahřáté trouby, kde při 200 stupňové teplotě pečeme přibližně 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.