Nákyp s omeletou, masem a sýrem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
894 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
70 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce ušleháme s mlékem, přidáme mouku, špetku solí a pepře. Připravené těsto na omeletu necháme 30 minut odpočinout, aby mouka nabobtnala.
  • 2
    Ve velké pánvi rozehřejeme 60 g másla, osmahneme ne tenké proužky nakrájenou cibuli a česnek. Vložíme mleté maso, za stálého míchání chvilku smažíme a přelijeme smetanou. Povaříme 2 - 3 minuty a stáhneme ze sporáku. Dochutíme solí, pepřem.
  • 3
    Připravené těsto promícháme, v pánvi na rozpáleném oleji upečeme po obou stranách 6 omelet. Každou omeletu potřeme ještě teplým mletým masem, zavineme do rolády. Překrojíme na tři díly a naskládáme svisle do (zbylým máslem) vymazané pečicí formy.
  • 4
    Smetanu, vejce, sůl, pepř, drobně nasekanou pažitku důkladně prošleháme a zalijeme omelety v pečicí formě. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem, naskládáme na tenká kolečka nakrájené papriky. Vložíme do nahřáté trouby, kde při 200 stupňové teplotě pečeme přibližně 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.