Nákyp se sleděm, zelím a brambory
85 min.
Ingredience
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 40gramůSádlo vepřové škvařené
- 500gramůBrambory
- 700mililitrůVoda pitná
- 60gramůZakysaná smetana
- 5kusůVejce slepičí
- 180gramůSleď čerstvý
- 2kusyCibule
- 200gramůVeka
- 200mililitrůMléko plnotučné
- 70gramůSýr Eidam cihla 30%
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- Na formu
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
32 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a umeleme. Zelí zbavíme zvadlých a poškozených listů, vykrojíme košťál, zelí nakrájíme na drobné nudličky a na sádle udusíme doměkka. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji. Veku nakrájíme na kostičky a v míse přelijeme mlékem. Sledě vykostíme a nakrájíme na kostky. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme prosátou strouhankou. Sýr nastrouháme.
- 2K namočené vece přidáme žloutky, umleté brambory, prochladlé dušené zelí, osmaženou cibuli, zakysanou smetanu, sůl, pepř, muškátový oříšek a kousky sledě. Do směsi lehce vmícháme pevný sníh z bílků.
- 3Směsí vyplníme připravenou zapékací mísu, pokapeme rozpuštěným máslem a v předehřáté troubě pečeme alespoň 35 minut. Před koncem pečení nákyp posypeme sýrem a dopečeme. Podáváme v míse, ve které jsme nákyp pekli.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.