Nákyp se sleděm, zelím a brambory

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
32 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a umeleme. Zelí zbavíme zvadlých a poškozených listů, vykrojíme košťál, zelí nakrájíme na drobné nudličky a na sádle udusíme doměkka. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji. Veku nakrájíme na kostičky a v míse přelijeme mlékem. Sledě vykostíme a nakrájíme na kostky. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme prosátou strouhankou. Sýr nastrouháme.
  • 2
    K namočené vece přidáme žloutky, umleté brambory, prochladlé dušené zelí, osmaženou cibuli, zakysanou smetanu, sůl, pepř, muškátový oříšek a kousky sledě. Do směsi lehce vmícháme pevný sníh z bílků.
  • 3
    Směsí vyplníme připravenou zapékací mísu, pokapeme rozpuštěným máslem a v předehřáté troubě pečeme alespoň 35 minut. Před koncem pečení nákyp posypeme sýrem a dopečeme. Podáváme v míse, ve které jsme nákyp pekli.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.