Nákyp z brambor a hrušek
45 min.

Ingredience
- 500gramůHovězí maso mleté
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyŽemle tuková
- 250gramůHrušky
- 400gramůBrambory vařené
- 1kusCibule
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Na ozdobení
- Na vymazání mísy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
20 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso dáme do misky. Přidáme sůl, pepř, rozklepneme vejce, na malé kostky nakrájené žemle a rukou vše dobře zpracujeme na vláčné těsto. Přidáme na malé kostky nakrájené hrušky, nadrobno pokrájené brambory a nakonec na tenké nudličky rozkrájenou cibuli. Ještě jednou promícháme.
- 2Zapékací mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a připravené těsto rozetřeme na dno mísy. Povrch posypeme strouhankou, naskládáme tenké plátky másla a posypeme nasekanou petrželovou natí.
- 3Vložíme do předehřáté trouby, pečeme 30 minut při 200 stupních. Po upečení necháme 10 minut odpočinout a nakrájíme na úhledné porce. Podáváme na jednotlivých talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.