Nákyp z brambor a hrušek

45 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
20 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mleté maso dáme do misky. Přidáme sůl, pepř, rozklepneme vejce, na malé kostky nakrájené žemle a rukou vše dobře zpracujeme na vláčné těsto. Přidáme na malé kostky nakrájené hrušky, nadrobno pokrájené brambory a nakonec na tenké nudličky rozkrájenou cibuli. Ještě jednou promícháme.
  • 2
    Zapékací mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a připravené těsto rozetřeme na dno mísy. Povrch posypeme strouhankou, naskládáme tenké plátky másla a posypeme nasekanou petrželovou natí.
  • 3
    Vložíme do předehřáté trouby, pečeme 30 minut při 200 stupních. Po upečení necháme 10 minut odpočinout a nakrájíme na úhledné porce. Podáváme na jednotlivých talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.