Nákyp z brokolice s tuňákem
65 min.
Ingredience
- 200gramůSmetana zakysaná 12%
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 80gramůSýr Čedar
- 2lžíceStrouhanka
- 120gramůTuňák v oleji
- Na brokolici
- 800gramůBrokolice
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- Na zapékací mísu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
22 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
957 mg
Postup přípravy
- 1Brokolici rozebereme na růžičky, košťál nepoužijeme, a uvaříme v osolené vodě. Poté růžičky slijeme a necháme okapat. Z konzervovaného tuňáka slijeme nálev, maso rozebereme. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Z bílků ušleháme pevný sníh. Sýr nastrouháme nahrubo.
- 2Vychladlou brokolici nasekáme na velmi jemno. V míse promícháme brokolici s rozšlehanými žloutky, smetanou, solí, pepřem a tuňákem. Zahustíme strouhankou a na závěr lehce vmícháme sníh z bílků.
- 3Směs narovnáme do zapékací mísy a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme zhruba 25 minut. Poté posypeme nastrouhaným sýrem, necháme zapéci a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.