Nákyp z brokolice s tuňákem

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
22 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
957 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brokolici rozebereme na růžičky, košťál nepoužijeme, a uvaříme v osolené vodě. Poté růžičky slijeme a necháme okapat. Z konzervovaného tuňáka slijeme nálev, maso rozebereme. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Z bílků ušleháme pevný sníh. Sýr nastrouháme nahrubo.
  • 2
    Vychladlou brokolici nasekáme na velmi jemno. V míse promícháme brokolici s rozšlehanými žloutky, smetanou, solí, pepřem a tuňákem. Zahustíme strouhankou a na závěr lehce vmícháme sníh z bílků.
  • 3
    Směs narovnáme do zapékací mísy a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme zhruba 25 minut. Poté posypeme nastrouhaným sýrem, necháme zapéci a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.