Nákyp z cuket a sýra v listovém těstu
90 min.
Ingredience
- 400gramůListové těsto
- 500gramůCuketa
- 1kusChilli paprička
- 4lžíceOlej olivový
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaKmín celý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 200gramůJogurt bílý
- 1hrstMáta
- 200gramůSýr Feta
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
47 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mražené těsto necháme povolit. Cukety očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Chilli papričku očistíme, odstraníme semínka, česnek oloupeme a obojí nasekáme nadrobno. Rozpálíme 2 lžíce oleje a cca 5 minut na něm orestujeme cukety, chilli, česnek a rajčata. Osolíme, opepříme a dochutíme římským kmínem.
- 2Vejce rozmícháme metličkou s jogurtem a pepřem. Troubu rozpálíme na 180 °C. Sýr rozdrobíme, mátu opláchneme, několik lístků odložíme a zbytek nasekáme.
- 3Rozválíme těsto a cca 1/3 vyložíme vymazanou formu. Rozdělíme na něj 1/2 cuket, sýra, máty a jogurtové směsi. Zakryjeme těstem, zlehka potřeme olejem a rozdělíme na něj zbývající směs. Zakryjeme zbylým těstem.
- 4Žloutek rozmícháme se zbytkem oleje a potřeme jím horní vrstvu těsta. Pečeme 40-45 minut do zlatohněda. Nakrájíme, dozdobíme mátovými lístky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.