Nákyp z cukety a baklažánu

55 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
41 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukety, baklažán a papriku nakrájíme na větší plátky, které v pánvi na rozehřátém oleji osmahneme. Oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli zesklovatíme na zbylém oleji. Cibuli rozložíme na dno zapékací formy. Osmažené plátky cukety, baklažánu a papriky pokládáme střídavě na cibuli. Na povrch naskládáme na tenké plátky nakrájený česnek.
  • 2
    V misce smícháme strouhanku s nasekanou petrželkou s drobně nasekaným rozmarýnem. Přisypeme jemně nastrouhaný sýr a vše dobře promícháme. Směs rozložíme na zeleninu v zapékací formě. Formu s nákypem vložíme do horké trouby a pokrm zapékáme 30-35 minut.
  • 3
    Zapečený nákyp vytáhneme z trouby, necháme 10 minut odpočinout a nakrájíme na porce. Porce rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.