Nákyp z cukety a baklažánu
55 min.

Ingredience
- 300gramůLilek
- 300gramůCuketa
- 1kusPaprika zelená
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 100gramůStrouhanka
- 30gramůPetržel - nať
- 200gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
41 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Cukety, baklažán a papriku nakrájíme na větší plátky, které v pánvi na rozehřátém oleji osmahneme. Oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli zesklovatíme na zbylém oleji. Cibuli rozložíme na dno zapékací formy. Osmažené plátky cukety, baklažánu a papriky pokládáme střídavě na cibuli. Na povrch naskládáme na tenké plátky nakrájený česnek.
- 2V misce smícháme strouhanku s nasekanou petrželkou s drobně nasekaným rozmarýnem. Přisypeme jemně nastrouhaný sýr a vše dobře promícháme. Směs rozložíme na zeleninu v zapékací formě. Formu s nákypem vložíme do horké trouby a pokrm zapékáme 30-35 minut.
- 3Zapečený nákyp vytáhneme z trouby, necháme 10 minut odpočinout a nakrájíme na porce. Porce rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.