Nákyp z fenyklu se sýrem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
52 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
8 g
Cukr
745 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný fenykl omyjeme a nakrájíme na pásky. Cibuli spolu s česnekem oloupeme, pokrájíme na tenké proužky. V pánvi na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme česnek a nakonec fenykl. Ochutíme koriandrem, špetkou solí a pepřem. Vložíme na plátky rozkrájená sušená rajčata, vlijeme také šťávu ze skleničky od rajčat. Vše povaříme 15 minut, přimícháme crème fraiche, drobně nasekanou petrželovou nať, podle vlastní chuti přilijeme citrónovou šťávu.
  • 2
    Pečící formu vymažeme máslem a připravenou směs rozložíme na dno formy.
  • 3
    Brynzu smícháme spolu se smetanou, přidáme sůl, pepř, sladkou mletou papriku a potřeme povrch směsi ve formě.
  • 4
    Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 200 stupňové teplotě 25 - 30 minut. Po vytažení z trouby, necháme nákyp 5 minut odpočinout. Krájíme na porce, pokládáme na jednotlivé teplé talíře. Každou porci posypeme nasekaným koprem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.