Nákyp z fenyklu se sýrem
45 min.
Ingredience
- 1kilogramFenykl čerstvý
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1gramKoriandr čerstvý
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 200gramůRajčata sušená sterilovaná
- 150gramůCréme fraiche
- 20gramůPetržel - nať
- 3mililitryCitronová šťáva
- 150gramůSýr Brynza
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůMáslo čerstvé
- 60mililitrůOlej olivový
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
52 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
8 g
Cukr
745 mg
Postup přípravy
- 1Očištěný fenykl omyjeme a nakrájíme na pásky. Cibuli spolu s česnekem oloupeme, pokrájíme na tenké proužky. V pánvi na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme česnek a nakonec fenykl. Ochutíme koriandrem, špetkou solí a pepřem. Vložíme na plátky rozkrájená sušená rajčata, vlijeme také šťávu ze skleničky od rajčat. Vše povaříme 15 minut, přimícháme crème fraiche, drobně nasekanou petrželovou nať, podle vlastní chuti přilijeme citrónovou šťávu.
- 2Pečící formu vymažeme máslem a připravenou směs rozložíme na dno formy.
- 3Brynzu smícháme spolu se smetanou, přidáme sůl, pepř, sladkou mletou papriku a potřeme povrch směsi ve formě.
- 4Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 200 stupňové teplotě 25 - 30 minut. Po vytažení z trouby, necháme nákyp 5 minut odpočinout. Krájíme na porce, pokládáme na jednotlivé teplé talíře. Každou porci posypeme nasekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.