Nákyp z garnátů

95 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
20 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ocásky garnátů vyloupeme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. Do mísy nalijeme mleko, rozmícháme vejce, pokrájenou pažitku, osolíme a opepříme. Vyšleháme směs. Přidáme ocásky garnátů ze kterých odstraníme černé střívko, vmícháme do směsi a směs rozdělíme do máslem vymazaných zapékacích misek. V předehřáté troubě na 180°C vaříme ve vodní lázni 25-30 minut.
  • 2
    Připravíme omáčku. V hrnci s vařící osolenou vodou sparíme rajčata,
  • 3
    scedíme, oloupeme, zbavíme semínek. Nahrubo nasekáme a dáme okapat do cedníku.
  • 4
    Rajčata rozmixujeme s hořčicí, olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Formičky vyndáme z trouby, vyklopíme na servírovací mísu.
  • 5
    Nákyp podáváme horký nebo vlažný s rajčatovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.