Nákyp z garnátů
95 min.
Ingredience
- 400gramůGarnát obecný
- 10gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 10gramůPepř černý mletý
- 300gramůRajčata
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 45mililitrůOlej olivový
- 2kusyVejce slepičí
- 5gramůHořčice
- 2decilitryMléko polotučné
- 60gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
20 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ocásky garnátů vyloupeme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. Do mísy nalijeme mleko, rozmícháme vejce, pokrájenou pažitku, osolíme a opepříme. Vyšleháme směs. Přidáme ocásky garnátů ze kterých odstraníme černé střívko, vmícháme do směsi a směs rozdělíme do máslem vymazaných zapékacích misek. V předehřáté troubě na 180°C vaříme ve vodní lázni 25-30 minut.
- 2Připravíme omáčku. V hrnci s vařící osolenou vodou sparíme rajčata,
- 3scedíme, oloupeme, zbavíme semínek. Nahrubo nasekáme a dáme okapat do cedníku.
- 4Rajčata rozmixujeme s hořčicí, olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Formičky vyndáme z trouby, vyklopíme na servírovací mísu.
- 5Nákyp podáváme horký nebo vlažný s rajčatovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.