Nákyp z hovězího masa s hříbky
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůHovězí svíčková
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 5kusůVejce slepičí
- 1kusVeka
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 150gramůHříbky čerstvé
- 100gramůMáslo čerstvé
- 10gramůPetržel - nať
- 100gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
849 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
61 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
847 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na malé kousky. V pánvi osmahneme na malé kostičky nakrájenou uzenou slaninu, přidáme cibuli, smažíme doměkka a potom přidáme česnek. Vložíme jemně nakrájenou svíčkovou a chvilku opečeme. Směs dochutíme špetkou soli, pepřem a stáhneme ze sporáku. Vejce promícháme spolu se smetanou, ochutíme solí, pepřem.
- 2Pekáč vymažeme máslem, vložíme půlku připravené směsi, na směs naskládáme na tenké plátky nakrájené houby. Potom položíme na plátky nakrájenou veku, zalijeme půlkou smetany s vejci. Vytvoříme další vrstvy střídáním zbylé masové směsi, hub a plátků veky. Přelijeme zbylou smetanou s vejci. Na veku poklademe na tenké plátky nakrájené máslo a nákyp vložíme do předehřáté trouby.
- 3Pří teplotě 220°C pečeme 20-25 minut. Hotový nákyp krájíme na porce a pokládáme na jednotlivé talíře. Porce ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.