Nákyp z hovězího masa s hříbky

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
849 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
61 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
847 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na malé kousky. V pánvi osmahneme na malé kostičky nakrájenou uzenou slaninu, přidáme cibuli, smažíme doměkka a potom přidáme česnek. Vložíme jemně nakrájenou svíčkovou a chvilku opečeme. Směs dochutíme špetkou soli, pepřem a stáhneme ze sporáku. Vejce promícháme spolu se smetanou, ochutíme solí, pepřem.
  • 2
    Pekáč vymažeme máslem, vložíme půlku připravené směsi, na směs naskládáme na tenké plátky nakrájené houby. Potom položíme na plátky nakrájenou veku, zalijeme půlkou smetany s vejci. Vytvoříme další vrstvy střídáním zbylé masové směsi, hub a plátků veky. Přelijeme zbylou smetanou s vejci. Na veku poklademe na tenké plátky nakrájené máslo a nákyp vložíme do předehřáté trouby.
  • 3
    Pří teplotě 220°C pečeme 20-25 minut. Hotový nákyp krájíme na porce a pokládáme na jednotlivé talíře. Porce ozdobíme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.