Nákyp z kedluben a mletého masa
60 min.
Ingredience
- 4plátkyChléb toastový
- 3kusyKedlubna
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1hrstPetržel kudrnka
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůHovězí maso mleté
- 250gramůVepřové maso mleté
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 2lžíceMandle
- 1decilitrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
679 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
41 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Toustový chléb nakrájíme na kousky, zalijeme v míse mlékem.
- 2Kedlubny oloupeme, pokrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek oloupeme, pokrájíme na jemno. Petrželku opláchneme pod studenou vodou a na jemno nasekáme. Mandle spaříme, oloupeme a rozkrájíme na tenké lupínky.
- 3V hrnci rozpustíme lžíci másla, krátce na ní osmažíme pokrájené kedlubny, cibuli a česnek. Přilijeme půl deci vody, opepříme, osolíme, přikryté pokličkou necháme 5 minut vařit. Uvařenou zeleninu slijeme, necháme v sítu okapat.
- 4V míse smícháme namočený chléb, mleté maso, nakrájenou petrželku, vejce a rajčatový protlak. Směs dochutíme paprikou, pepřem a solí.
- 5Zeleninu i masovou směs promícháme, rozložíme v žáruvzdorné zapékací míse, nahoru nakrájíme máslo a nasypeme mandlové lupínky.
- 6Nákyp pečeme přibližně 30 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.