Nákyp z krevet a hub
75 min.
Ingredience
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 2litryVoda pitná
- 3mililitryCitronová šťáva
- 1,5špetkySůl
- Omáčka
- 60gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrMléko polotučné
- 1,5lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůTymián čerstvý
- 200gramůSýr Eidam cihla 30%
- 150gramůHouby čerstvé
- 200gramůMandle
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
38 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Krevety uvaříme v osolené vodě. Potom je scedíme, vyloupneme maso, dosolíme je a pokapeme citrónovou šťávou.
- 2Omáčka: Na pánvi rozehřejeme polovinu dávky másla. Přidáme houby nakrájené na tenké plátky a podusíme je doměkka. K houbám do pánve přidáme na tenké proužky nakrájenou cibuli a také ji orestujeme doměkka. Nakonec vložíme na tenké plátky nakrájený česnek, který v cibuli a houbách necháme jen provonět. Poté z pánve slijeme výpek a směs necháme vychladnout.
- 3Ve vhodném kastrůlku rozpustíme máslo, přisypeme mouku a zapražíme. Za stálého míchání přiléváme mléko. Na mírném ohni uvaříme hladkou a hustou omáčku, kterou dochutíme solí, pepřem, přidáme tymián.
- 4Rozklepneme si vejce a do omáčky dáme žloutek, poté dobře promícháme. Nakonec vmícháme z bílku vyšlehaný tuhý sníh a zlehka zamícháme. Do hotové omáčky přimícháme připravené houby s cibulí a česnekem a půlku jemně nastrouhaného sýra a všechny suroviny promícháme.
- 5Zapékací formu vymažeme olejem a vlijeme do ní připravené těsto na nákyp. Povrch posypeme druhou půlkou nastrouhaného sýra, posypeme tenkými plátky mandlí. Formu s nákypem vložíme do horké trouby a pečeme přibližně 30 minut. Hotový nákyp vytáhneme z trouby a necháme ho 10 minut odpočinout. Potom nákyp nakrájíme na porce, přendáme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.