Nákyp ze špenátu a uzeného kuřecího masa
60 min.
Ingredience
- 700gramůŠpenát mražený
- 3decilitryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2kusyRohlíky bílé
- 120gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaZázvor mletý
- 1špetkaTymián čerstvý
- 2špetkyPepř černý mletý
- 30gramůPetržel - nať
- 50mililitrůOlej slunečnicový
- 400gramůKuřecí maso uzené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
706 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
43 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
364 mg
Postup přípravy
- 1Mražený špenát rozmrazíme a necháme trochu okapat. Dáme do kastrůlku, přilijeme 1 dl osolené vody a špenát podusíme 10 minut. Do vhodné kuchyňské nádoby vlijeme 2 dl vody, namočíme do ní na kousky nakrájené rohlíky. Následovně je vymačkáme a přidáme do kastrůlku se špenátem. Přimícháme také 70 g másla a ihned vmícháme žloutky. Častým mícháním zahříváme do rozpuštění másla.
- 2Špenát dochutíme solí, pepřem, zázvorem a tymiánem. Dáme také oloupaný a na tenké kolečka nakrájený česnek a na malé kostičky nakrájené uzené maso. Nakonec zlehka vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh, nasekanou petrželovou nať a špenát odstavíme ze sporáku.
- 3Zapékací formu vymažeme olejem a připravené těsto přeložíme do formy, kterou vložíme ho horké trouby. Při střední teplotě pečeme 30 minut.
- 4Upečený nákyp vyjmeme z trouby, necháme 5 minut odpočinout a potom nakrájíme na porce. Každou porci těsně před podáváním pokapeme rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.