Nákyp ze špenátu s houbami

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
16 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 190C.
  • 2
    Špenát nakrájíme nahrubo, spaříme vroucí vodou a necháme zvadnout. Scedíme, necháme trochu vychladnout a vodu vymačkáme.
  • 3
    V kastrolu rozpálíme olej a dozlatova orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme rozdrcený česnek a na tenké plátky nakrájené houby. Zakápneme trochou oleje a směs podusíme, dokud houby nejsou vláčné. Poté vmícháme špenát, ochutíme solí a pepřem a necháme vychladnout.
  • 4
    Směs promícháme s rozšlehanými vejci a polovinou jemně nastrouhaného parmazánu. Přemístíme do pekáčku vyloženého pečicím papírem, posypeme strouhankou, zbylým parmazánem, zakápneme olejem a pečeme cca 20min dokřupava.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.