Nákyp ze špenátu s houbami
60 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 250gramůHouby čerstvé
- 1hrstStrouhanka
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 120gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 300gramůŠpenát listový čerstvý
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
16 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 190C.
- 2Špenát nakrájíme nahrubo, spaříme vroucí vodou a necháme zvadnout. Scedíme, necháme trochu vychladnout a vodu vymačkáme.
- 3V kastrolu rozpálíme olej a dozlatova orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme rozdrcený česnek a na tenké plátky nakrájené houby. Zakápneme trochou oleje a směs podusíme, dokud houby nejsou vláčné. Poté vmícháme špenát, ochutíme solí a pepřem a necháme vychladnout.
- 4Směs promícháme s rozšlehanými vejci a polovinou jemně nastrouhaného parmazánu. Přemístíme do pekáčku vyloženého pečicím papírem, posypeme strouhankou, zbylým parmazánem, zakápneme olejem a pečeme cca 20min dokřupava.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.