Naložený zeleninový džuveč
120 min.
Ingredience
- 6kusůCibule
- 20gramůPepř černý celý
- 8kusůRajčata
- 12kusůLilek
- 10kusůPaprika zelená
- 1,5lžíceSůl
- 4lžíceCeler - nať
- 4kusyČesnek
- 4decilitryOlej slunečnicový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
38 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
11 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Všechnu zeleninu omyjeme. Paprikám odstraníme stopky a jádřince, cibuli oloupeme. Lilky a rajčata spaříme a oloupeme.
- 2Všechnu zeleninu nakrájíme na kolečka a v pánvi na rozpáleném oleji ji krátce restujeme, pak zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme doměkka.
- 3Přibližně za 10 minut dušení přidáme omytou, drobně nakrájenou celerovou nať, pokrájený česnek, sůl a pepř, promícháme a dodusíme.
- 4Zeleninový džuveč má konzistenci leča.
- 5Ještě horký dáme do čistých a suchých lahví, uzavřeme víčky a sterilizujeme 10-15 minut. Vychladlé sklenice s džuvečem uskladníme na suchém a chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.