Naložený zeleninový džuveč

120 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
38 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
11 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Všechnu zeleninu omyjeme. Paprikám odstraníme stopky a jádřince, cibuli oloupeme. Lilky a rajčata spaříme a oloupeme.
  • 2
    Všechnu zeleninu nakrájíme na kolečka a v pánvi na rozpáleném oleji ji krátce restujeme, pak zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme doměkka.
  • 3
    Přibližně za 10 minut dušení přidáme omytou, drobně nakrájenou celerovou nať, pokrájený česnek, sůl a pepř, promícháme a dodusíme.
  • 4
    Zeleninový džuveč má konzistenci leča.
  • 5
    Ještě horký dáme do čistých a suchých lahví, uzavřeme víčky a sterilizujeme 10-15 minut. Vychladlé sklenice s džuvečem uskladníme na suchém a chladném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.