Námořnické lasagne
90 min.
Ingredience
- Omáčka
- 90gramůMáslo čerstvé
- 90gramůMouka pšeničná hladká
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 30gramůPetržel - nať
- 1lžíceKopr čerstvý
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 650gramůFilé z aljašské tresky
- 20gramůCitrony
- 1kusBobkový list
- 4kusyPepř černý celý
- 300mililitrůVíno bílé
- 250gramůGarnát obecný
- 90gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 500gramůCuketa
- 1stroužekČesnek
- 175gramůLasagne
- 60gramůSýr Čedar
- 40gramůSýr Parmezán
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
804 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
49 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V 500 ml osolené vroucí vody si uvaříme garnáty. Filé z tresky dáme do hrnce s bobkovým listem, pepřem a vínem. Přidáme 400 ml vody, přivedeme k varu a mírně vaříme 5 minut, až je ryba provařená. Smícháme s vařenými garnáty.
- 2Scedíme tekutinu a doplníme ji zbylou vodou. Tekutinu odložíme.
- 3Ve woku rozpustíme máslo, přidáme kolečka cukety, drcený česnek a podusíme 3 minuty do změknutí.
- 4Omáčka: ve woku rozpustíme máslo, přidáme mouku, osmažíme a mícháme 1 minutu. Postupně přidáváme vývar z tresky. Přivedeme k varu, vaříme a mícháme, až omáčka zhoustne. Přidáme smetanu, nasekanou petrželovou nať, kopr a podle chuti sůl a pepř.
- 5Třetinu směsi nalijeme do větší vymazané mělké zapékací mísy, překryjeme vrstvou cuket a přelijeme vrstvou omáčky. Pokryjeme vrstvou lasagní. Postup opakujeme, končíme vrstvou omáčky.
- 6Posypeme čedarem a parmezánem a pečeme dozlatova 40 minut v troubě na 200 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.