Námořnické špagety
45 min.
Ingredience
- 600gramůMušle slávky
- 2lžíceOlej olivový
- 120gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 3gramyChilli koření mleté
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 4lžíceVíno bílé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 500gramůŠpagety
- 20gramůPetržel - nať
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
8 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mušle vyjmeme za skořápek, přičemž čtyři mušle odložíme na ozdobení. Zbylé mušle nakrájíme na kousky velikosti sousta a uložíme ve vlastní šťávě.
- 2Rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a drcený česnek
- 3a mírně smažíme 3-5 minut, až změknou, ale nezbarví se. Přidáme chilli koření a mícháme ještě asi 1 minutu.
- 4Vložíme rajčata, víno, podle chuti sůl a pepř a přivedeme znovu k varu. Mírně vaříme nepřikryté 15 minut, až směs zhoustne.
- 5Uvaříme špagety dle návodu. Scedíme a potom promícháme s trochou olivového oleje, aby se neslepily. Rozdělíme na nahřáté talíře.
- 6Do směsi dáme petrželku a vnitřek mušlí i se šťávou a vaříme 2 minuty.
- 7Ochutnáme, potom nalijeme omáčku na špagety. Ozdobíme mušlemi ve skořápkách a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.