Námořnické špagety

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
8 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mušle vyjmeme za skořápek, přičemž čtyři mušle odložíme na ozdobení. Zbylé mušle nakrájíme na kousky velikosti sousta a uložíme ve vlastní šťávě.
  • 2
    Rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a drcený česnek
  • 3
    a mírně smažíme 3-5 minut, až změknou, ale nezbarví se. Přidáme chilli koření a mícháme ještě asi 1 minutu.
  • 4
    Vložíme rajčata, víno, podle chuti sůl a pepř a přivedeme znovu k varu. Mírně vaříme nepřikryté 15 minut, až směs zhoustne.
  • 5
    Uvaříme špagety dle návodu. Scedíme a potom promícháme s trochou olivového oleje, aby se neslepily. Rozdělíme na nahřáté talíře.
  • 6
    Do směsi dáme petrželku a vnitřek mušlí i se šťávou a vaříme 2 minuty.
  • 7
    Ochutnáme, potom nalijeme omáčku na špagety. Ozdobíme mušlemi ve skořápkách a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.