Nasi goreng

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
643 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
17 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozšleháme 2 vejce. Maso pokrájíme na drobné kousky. Cibulku opláchneme a nakrájíme na kolečka. Zelí a mrkev nastrouháme. Česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
  • 2
    Rýži uvaříme ve vroucí vodě do měkka. Třetinu oleje rozpálíme, přilijeme 2 vejce a 2 minuty smažíme, poté vyjmeme a dáme stranou. Do pánve přilijeme další třetinu oleje, přidáme maso a smažíme do zezlátnutí. Přisypeme cibulku, zelí, česnek a mrkev. Smažíme další 2 minuty, pak vmícháme rýži, vejce a omáčky.
  • 3
    Zbytek oleje rozpálíme a osmažíme na něm zbylá vejce jako volská oka, která poté servírujeme na zeleninové rýži.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.