Nasi goreng
30 min.
Ingredience
- 300gramůRýže loupaná
- 2litryVoda pitná
- 6kusůVejce slepičí
- 500gramůKuřecí prsa
- 90gramůCibulka jarní
- 200gramůPekingské zelí
- 2stroužkyČesnek
- 60gramůMrkev kořen
- 30mililitrůOmáčka kecap manis
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
643 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
17 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Rozšleháme 2 vejce. Maso pokrájíme na drobné kousky. Cibulku opláchneme a nakrájíme na kolečka. Zelí a mrkev nastrouháme. Česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
- 2Rýži uvaříme ve vroucí vodě do měkka. Třetinu oleje rozpálíme, přilijeme 2 vejce a 2 minuty smažíme, poté vyjmeme a dáme stranou. Do pánve přilijeme další třetinu oleje, přidáme maso a smažíme do zezlátnutí. Přisypeme cibulku, zelí, česnek a mrkev. Smažíme další 2 minuty, pak vmícháme rýži, vejce a omáčky.
- 3Zbytek oleje rozpálíme a osmažíme na něm zbylá vejce jako volská oka, která poté servírujeme na zeleninové rýži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.