Natržené bramborové knedlíky
65 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 2lžíceStrouhanka
- 2lžíceMouka polohrubá
- 3lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 6lžicSádlo škvařené
- 150gramůVepřové maso pečené
- 1kusCibule
- 400gramůZelí kysané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
38 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve omyjeme brambory, dáme do je do 1.5 l vody a uvaříme ve slupce. Vaříme je 20 minut, potom je scedíme, necháme úplně vychladnout, oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme k nim 2 lžíce strouhanky, 2 lžíce polohrubé mouky, 1.5 lžičky soli, pepř, 3 lžíce sádla, 150 g jemně pokrájeného pečeného masa a drobně pokrájenou cibuli. Směs dobře promícháme a prohněteme. Na pomoučeném vále z těsta utvoříme váleček o průměru přibližně 6 cm. Nakrájíme ho na díly silné 4-5 cm a z každého v dlaních vytvarujeme kulatý knedlík.
- 2V hrnci si přivedeme k varu 2.5 l vody s 1.5 lžičkou soli. Knedlíky vkládáme do vařící vody a vaříme je za občasného promíchání 10-14 minut. (První uvařený knedlík vyjmeme, rozkrojíme, abychom zjistili, jestli je dostatečně uvařený.)
- 3Uvařené "natržené" knedlíky dáme do mísy, polijeme je rozpuštěným sádlem (3 lžíce), promícháme a podáváme s kysaným zelím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.