Neapolská pizza

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
30 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme vsypeme hladkou mouku, sůl a přidáme droždí rozmíchané v trošce vlažné vody, olej a přilijeme zbylou vlažnouv vodu. Vypracujeme vláčné, středně husté těsto.
  • 2
    Posypeme na povrchu troškou mouky a necháme pod utěrkou na teplém místě kynout asi 1 hodinu. Těsto kynutím musí zdvojnásobit svůj objem.
  • 3
    Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly. Lehce prohněteme a rozválíme dokulatého tvaru. Položíme na plech vyložený pečicím papírem.
  • 4
    Okraje těsta mírně vymačkáme. Necháme ještě chvíli kynout.
  • 5
    Potom těsto potřeme olejem o obložíme oloupanými, na kousky nakrájenými rajčaty a vykostěnými, nakrájenými sardelovými řezy.
  • 6
    Osolíme, okořeníme a ještě pokapeme olejem.
  • 7
    Pizzy dáme péct do středně vyhřáté trouby a ke konci pečení poklademe plátky sýra. Pečeme asi 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 22. 3. 2017
Neapolská pizza
Pizzu jsem dělala minulý víkend a všem moc chutnala 😉 Hlavně dětem 😍