Neapolská pizza
45 min.
Ingredience
- Obloha
- Tšsto
- 240gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůDroždí
- 120mililitrůVoda pitná
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2špetkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
30 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme vsypeme hladkou mouku, sůl a přidáme droždí rozmíchané v trošce vlažné vody, olej a přilijeme zbylou vlažnouv vodu. Vypracujeme vláčné, středně husté těsto.
- 2Posypeme na povrchu troškou mouky a necháme pod utěrkou na teplém místě kynout asi 1 hodinu. Těsto kynutím musí zdvojnásobit svůj objem.
- 3Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly. Lehce prohněteme a rozválíme dokulatého tvaru. Položíme na plech vyložený pečicím papírem.
- 4Okraje těsta mírně vymačkáme. Necháme ještě chvíli kynout.
- 5Potom těsto potřeme olejem o obložíme oloupanými, na kousky nakrájenými rajčaty a vykostěnými, nakrájenými sardelovými řezy.
- 6Osolíme, okořeníme a ještě pokapeme olejem.
- 7Pizzy dáme péct do středně vyhřáté trouby a ke konci pečení poklademe plátky sýra. Pečeme asi 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 22. 3. 2017
Neapolská pizza
Pizzu jsem dělala minulý víkend a všem moc chutnala 😉 Hlavně dětem 😍