Neapolské fettucine
80 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 60gramůCibule
- 60gramůMrkev kořen
- 80gramůCeler řapíkatý
- 500gramůRajčata
- 125mililitrůVíno bílé
- 2lžičkyCukr krupice
- 500gramůTěstoviny Fettuccine
- 15gramůPetržel - nať
- 15gramůOregano čerstvé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
6 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu nakrájíme na kostičky. Cibuli, mrkev a celer podusíme pod pokličkou na malém ohni na oleji za občasného zamíchání asi 10 minut.
- 2Do směsi přidáme rajčata, víno a cukr a přivedeme ji k varu. Potom stáhneme oheň, hrnec zakryjeme pokličkou a omáčku za občasného míchání zvolna vaříme asi 45 minut. Osolíme ji a opepříme. Jestliže omáčka příliš zhoustne, zředíme ji trochou vody.
- 3Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. Nalijeme na ně dvě třetiny množství omáčky, posypeme je petrželkou a dobromyslí a opatrně zamícháme. Jednotlivé porce upravíme na talíře a servírujeme. Zbytek omáčky podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.