Neapolské lasagne

100 min.
Itálie

Postup přípravy

  • 1
    Špenátové lasagne vaříme asi 8 minut ve slané vodě se lžící oleje. Necháme okapat, opláchneme horkou vodou a položíme v jedné vrstvě na vlhkou utěrku. Přikryjeme druhou vlhkou utěrkou, necháme stát.
  • 2
    Omáčku na lasagne si připravíme tak, že na pánev dáme zbytek oleje, utřený česnek a smažíme cca minutu. Když začne česnek slabě hnědnout, přidáme čerstvá oloupaná rajčata (nebo sterilovaná bez šťávy), bazalku, sůl, pepř a cukr.
  • 3
    Snížíme teplotu, vaříme 35 minut. Můžeme dochutit kořením a cukrem. Sýr Ricotta ušleháme s máslem, nastrouhanou Mozzarelou a ochutíme kořením.
  • 4
    Lasagne skládáme tak, že nejprve vytřeme olejem zapékací nádobu a na dno položíme 3 kusy lasagní, pokryjeme třetinou omáčky, opatrně rozetřeme část sýrové omáčky. Takto pokračujeme do vyčerpání lasagní, vzninou 3 vrstvy. Navrch dáme zbylou omáčku.
  • 5
    Zakryjeme alobalem, pečeme 20 minut v troubě na 190°C, odkryjeme a pečeme ještě 10 minut. Před podáváním necháme 10 minut stát, ozdobíme listy bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.