Neapolské ravioli
95 min.
Ingredience
- Náplň
- 120gramůMleté kuřecí maso
- 75gramůRicotta
- 60gramůJátra kuřecí
- 30gramůŠunka parmská
- 20gramůSalám Poličan
- 2lžíceSýr Parmezán
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 1stroužekČesnek
- 5gramůKoření klobásové
- 3gramySůl
- 5gramůPepř černý mletý
- Rajčatová omáčka
- 2lžíceOlej olivový
- 60gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 850gramůPassata (drcená rajčata)
- 30gramůBazalka
- 3gramySůl
- 5gramůPepř černý mletý
- Těsto
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3gramySůl
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 4lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
27 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Prosátou mouku osolíme, přidáme vejce, olej a lžíci vody, mírně rozšleháme a v robotu zpracujeme těsto. Těsto zakryjeme fólií, necháme 30 minut odpočinout.
- 2Suroviny na náplň rozmixujeme na jemnou hmotu a odložíme.
- 3Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji, průběžně promícháváme na slabém ohni doměkka. Přidáme rajčata, bylinky, sůl a pepř, omáčku přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a zvolna vaříme asi 15 minut.
- 4Postupně z těsta vyválíme 2 placky tlusté asi 1 mm. Nožem rádýlkem z nich nakrájíme pruhy široké 10 cm. V odstupech asi 5 cm od sebe položíme k jednomu okraji každého pruhu hromádky náplně. Žloutek rozšleháme se 3 lžícemi vody, směsí potřeme těsto při jednom okraji a mezi hromádkami náplně. Potom těsto přehneme přes náplň a okraje pevně stiskneme k sobě. Pruhy rozdělíme mezi hromádkami nožem se zoubkovaným okrajem. Ravioli postupně vaříme asi 10 minut ve slané vodě. Vložíme je do omáčky a zahříváme, dokud se vše neprohřeje.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.