Neapolské ravioli

95 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
27 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Prosátou mouku osolíme, přidáme vejce, olej a lžíci vody, mírně rozšleháme a v robotu zpracujeme těsto. Těsto zakryjeme fólií, necháme 30 minut odpočinout.
  • 2
    Suroviny na náplň rozmixujeme na jemnou hmotu a odložíme.
  • 3
    Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji, průběžně promícháváme na slabém ohni doměkka. Přidáme rajčata, bylinky, sůl a pepř, omáčku přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a zvolna vaříme asi 15 minut.
  • 4
    Postupně z těsta vyválíme 2 placky tlusté asi 1 mm. Nožem rádýlkem z nich nakrájíme pruhy široké 10 cm. V odstupech asi 5 cm od sebe položíme k jednomu okraji každého pruhu hromádky náplně. Žloutek rozšleháme se 3 lžícemi vody, směsí potřeme těsto při jednom okraji a mezi hromádkami náplně. Potom těsto přehneme přes náplň a okraje pevně stiskneme k sobě. Pruhy rozdělíme mezi hromádkami nožem se zoubkovaným okrajem. Ravioli postupně vaříme asi 10 minut ve slané vodě. Vložíme je do omáčky a zahříváme, dokud se vše neprohřeje.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.