Neapolské špagety
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOregano sušené
- 2lžičkyCukr krupice
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCeler řapíkatý
- 500gramůRajčata
- 125mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1kusMrkev kořen
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
4 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Nejprve rozpálíme olej a pod pokličkou asi 10min podusíme najemno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou mrkev a řapík celeru. Poté přidáme nakrájená rajčata, cukr, zalijeme vínem, přivedeme k varu, snížíme teplotu, zakryjeme a za občasného míchání zvolna vaříme cca 45min. Ochutíme solí a pepřem.
- 2Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. Těstoviny vrátíme do hrnce, přelijeme větší polovinou omáčky, posypeme nákrájenými bylinkami a promícháme.
- 3Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
- 4Zbytek omáčky servírujeme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.