Neapolské špagety

80 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
4 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve rozpálíme olej a pod pokličkou asi 10min podusíme najemno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou mrkev a řapík celeru. Poté přidáme nakrájená rajčata, cukr, zalijeme vínem, přivedeme k varu, snížíme teplotu, zakryjeme a za občasného míchání zvolna vaříme cca 45min. Ochutíme solí a pepřem.
  • 2
    Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. Těstoviny vrátíme do hrnce, přelijeme větší polovinou omáčky, posypeme nákrájenými bylinkami a promícháme.
  • 3
    Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
  • 4
    Zbytek omáčky servírujeme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.