Nejlepší amur
60 min.
Ingredience
- 1kilogramAmur bílý
- 0,5lžičkaSůl
- 3lžíceStrouhanka
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Na zeleninu
- 1kusLilek
- 3kusyCeler řapíkatý
- 350gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 8stroužkůČesnek
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 200mililitrůVíno bílé
- 100lžicOlej rostlinný
- 2lžíceKapary
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2087 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
202 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rybu očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na podkovy. Kukuřičnou strouhanku smícháme s moukou. Lilek nakrájíme na špalíčky, oloupaný česnek podrtíme nožem, tři řapíky celeru opláchneme a nakrájíme na kousky.
- 2Porce ryby osolíme a obalíme v mouce se strouhankou. Dáme smažit do rozpáleného oleje, po obou stranách jen aby bylo maso lehce růžové. Přendáme na ubrousek, aby se vsákl tuk.
- 3Do zapékací mísy naskládáme pokrájenou zeleninu včetně konzervovaných rajčat, okořeníme, osolíme, zakapeme olejem a promícháme.
- 4Zeleninu dáme péci do trouby předehřáté na 175 °C, pečeme zhruba 15 minut. Poté zeleninu posypeme kapary, položíme porce ryby, podlijeme vínem a pečeme asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.