Nejlepší bramboráky
23 min.
Ingredience
- 8kusůBrambory
- 8stroužkůČesnek
- 80mililitrůMléko polotučné
- 80gramůMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžíceMajoránka
- 0,25lžičkaKmín drcený
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
27 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
232 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nastrouháme najemno, scedíme a dáme do mísy. Česnek utřeme se solí.
- 2K bramborám přidáme česnek, koření, rozšlehané vejce, mouku a tolik mléka, aby bylo těsto středně husté.
- 3Na troše rozpáleného oleje smažíme tenčí placičky, které odkládáme na ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 4. 8. 2016
Nejlepší bramboráky
Dělala jsem malé bramboráčky, sůl a koření přidala dle potřeby. Použila jsem větší brambory, na čtyři porce 1 kg. Každopádně palec nahoru, byly fajn s čerstvou majoránkou ze zahrádky. 😎