Nejlepší bramborový salát
50 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 3litryVoda pitná
- 300gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 1gramHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1kusCibule
- 400gramůOkurky nakládané
- 3lžíceHořčice plnotučná
- 400gramůMajonéza
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
- 5kusůVejce slepičí
- 0,5lžícePetržel - nať
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
816 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
69 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ve vodě uvaříme omyté brambory, zeleninu a vejce. Vše vychladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2V míse promícháme s okapaným hráškem, na kostičky nakrájenými okurkami, najemno nakrájenou a spařenou cibulí. Přidáme hořčici, trochu nálevu z okurek, majonézu, sůl, pepř a cukr. Dobře promícháme a ozdobíme posekanou petrželovou natí. Před podáváním necháme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 27. 12. 2016
Nejlepší bramborový salát
Tento salát je dobrý. Nedávám hrášek a nesehnala jsem petrželku. Cibuli dávám červenou, její spaření je dobrý nápad, salát vydrží déle (nekvasí) a díky spaření cibule nenadýmá. Hodnotím kladně.