Nejlepší jehněčí žebra

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
932 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
83 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
263 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme, bylinky drobně nasekáme. V hrnečku rozmícháme sůl, bylinky, citronovou kůru a šťávu.
  • 2
    Žebírka v celku opláchneme a osušíme. Ostrým nožem uděláme do masa zářezy, do nichž vkládáme česnek. Poté maso potřeme ochuceným olejem a vložíme do pekáče na mřížku a v troubě předehřáté na 190 °C. Zapečeme, poté teplotu snížíme na 170 °C a pečeme, až je maso měkké.
  • 3
    Během pečení potíráme výpekem a zbylým ochuceným olejem.
  • 4
    Po upečení maso vyjmeme z pekáče a pod alobalem necháme odpočinout.
  • 5
    Do výpeku vlijeme vývar, krátce povaříme, sejmeme z ohně, vložíme máslo a necháme rozpustit.
  • 6
    Maso naporcujeme, přelijeme šťávou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.