Nejlepší jehněčí žebra
60 min.
Ingredience
- 800gramůJehněčí žebírka
- 8stroužkůČesnek
- 0,5lžičkaSůl
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceCitronová kůra
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceOregano čerstvé
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 400mililitrůVývar jehněčí
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
932 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
83 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
263 mg
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme, bylinky drobně nasekáme. V hrnečku rozmícháme sůl, bylinky, citronovou kůru a šťávu.
- 2Žebírka v celku opláchneme a osušíme. Ostrým nožem uděláme do masa zářezy, do nichž vkládáme česnek. Poté maso potřeme ochuceným olejem a vložíme do pekáče na mřížku a v troubě předehřáté na 190 °C. Zapečeme, poté teplotu snížíme na 170 °C a pečeme, až je maso měkké.
- 3Během pečení potíráme výpekem a zbylým ochuceným olejem.
- 4Po upečení maso vyjmeme z pekáče a pod alobalem necháme odpočinout.
- 5Do výpeku vlijeme vývar, krátce povaříme, sejmeme z ohně, vložíme máslo a necháme rozpustit.
- 6Maso naporcujeme, přelijeme šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.