Nejlepší králík na paprice
40 min.
Ingredience
- 1,8kilogramyKrálík
- 150gramůSlanina vepřová
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 80gramůCibule
- 1,5lžičkyPaprika mletá sladká
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 4kusyBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 10kusůPepř černý celý
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1plátekCeler bulvový
- 0,75kusMasox
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1380 kcal
Bílkoviny
145 g
Tuky
75 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu očistíme, mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, plátek celeru na kostičky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek rozdrtíme, cibuli nakrájíme na kolečka. Odblaněného králíka naporcujeme, opláchneme, osušíme a osolíme. V kastrolu na oleji osmažíme slaninu, přidáme zeleninu (kromě česneku), koření a opékáme za častého míchání asi 15 minut. Poté přidáme čtvrtky králíka, poprášíme paprikou, a za častého obracení maso zprudka smažíme. Asi po 5 minutách zalijeme horkou vodou, do ní rozdrobíme masox a přidáme česnek. Maso dusíme na středím plameni, až je měkké. Udušené maso obereme z kostí a do vydušené šťávy přilijeme smetanu, v níž jsme rozšlehali mouku. Povaříme zhruba 10 minut, poté omáčku přecedíme a ochutíme citronovou šťávou. Do omáčky vložíme vykostěné maso, prohřejeme, nevaříme, a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.