Nejlepší mrkvový dort
70 min.
Ingredience
- 500gramůListové těsto
- 1stroužekČesnek
- 200gramůSýr Čedar
- 2kusyVejce slepičí
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžícePetržel - nať
- 0,25lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- Na mrkev
- 1kilogramMrkev kořen
- 1litrVoda pitná
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
49 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
6 g
Cukr
331 mg
Postup přípravy
- 1Listové těsto vyválíme na velikost formy, aby bylo i po kraji, propícháme vidličkou. V troubě předehřáté na 200 °C pečeme zhruba 10 minut.
- 2Oloupaný česnek jemně pokrájíme, vejce rozšleháme se smetanou, sýr nastrouháme nahrubo, petržel nasekáme nadrobno. Vše smícháme v míse, osolíme a opepříme.
- 3Očištěnou mrkev nakrájíme na nudličky a v osolené vodě vaříme téměř doměkka. Poté je scedíme a necháme okapat.
- 4Okapanou mrkev rozložíme na zapečené těsto, na něj opatrně nalijeme sýrové těsto a v troubě předehřáté na 150 °C pečeme asi 30 – 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.