Nejlepší pečená štika
60 min.
Ingredience
- 1300gramůŠtika obecná
- 100gramůCibule červená
- 100gramůCibulka jarní
- 4stroužkyČesnek
- 1kusCitrony
- 100mililitrůOlej slunečnicový
- 0,5lžíceKopr čerstvý
- 0,5lžíceTymián čerstvý
- 1lžícePetržel - nať
- 1,5lžičkyPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
27 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
671 mg
Postup přípravy
- 1Vykuchanou štiku očistíme od šupin a z obou stran na několika místech nařízneme kůži. Štiku osolíme a opepříme.
- 2Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek rozdrtíme, bylinky nasekáme najemno, citron důkladně omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Vše v misce promícháme s olejem.
- 3Připravenou zeleninovou směsí štiku naplníme a zbylou náplní štiku potřeme na povrchu. Rybu dobře zabalíme do alobalu a na grilu pečeme zhruba 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.