Nejlepší pečený králík

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1050 kcal
Bílkoviny
79 g
Tuky
72 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pekáč vytřeme změklým máslem.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na klínky, houby očistíme a nakrájíme na kostky.
  • 3
    Oloupané cibule nakrájíme na půlkolečka, česnek na plátky.
  • 4
    Králičí stehna odblaníme, do masa uděláme ostrým nožem zářezy, protáhneme slaninou, osolíme polovinou soli, opepříme polovinou pepře a posypeme polovinou drceného kmínu. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky.
  • 5
    Cibuli, česnek a houby promícháme v míse se zbylou slaninou, solí, pepřem a kmínem. Směsí vyložíme dno pekáče, poklademe rovnoměrně snítkami rozmarýnu. Na směs rozložíme králičí stehna, zalijeme vodou, přiklopíme a v troubě předehřáté na 160 °C pečeme doměkka. V průběhu pečení přeléváme výpekem.
  • 6
    Když je maso téměř měkké, odstraníme rozmarýn, maso přelijeme výpekem, pokud se vypekla všechna voda z hub, přilijeme vývar a dopečeme bez poklice. Stehna pečeme zhruba 45 - 60 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.