Německý bramborový salát s kysanou smetanou
50 min.
Ingredience
- 6kusůBrambory
- 1kusCibule
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžícePažitka
- 6lžicVývar drůbeží
- 4lžíceOcet vinný
- 1lžičkaSůl
- 5lžicOlej olivový
- 2lžičkyHořčice
- 250mililitrůZakysaná smetana
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Středně velké brambory dobře omyjeme a 20 minut vaříme ve slupce. Mezitím nadrobno nasekáme velkou oloupanou cibuli, umeleme pepř a nasekáme kopr a pažitku. Ještě horké brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a spolu s nasekanou cibulí vložíme do mísy.
- 2V malém rendlíku smícháme drůbeží vývar s octem a uvedeme do varu. Převařenou směsí pak zalijeme brambory a necháme marinovat asi 20 minut, až se tekutina téměř vsákne. Zbývající tekutinu slijeme, brambory osolíme, opepříme, opatrně promícháme s olivovým olejem a hořčicí a nakonec se zakysanou smetanou.
- 3Salát rozdělíme na servírovací misky a podáváme posypaný koprem a pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.