Nevařená polévka s mandlemi
15 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1šálekMandle
- 100mililitrůOlej olivový
- 30mililitrůOcet vinný
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2krajíceChléb konzumní
- 800mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
23 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
485 mg
Postup přípravy
- 1Dva plátky chleba rozlámeme do mísy se 170 ml studené vody a necháme je tak pět minut. Umixujeme loupané mandle, plátky dvou stroužků česneku a přidáme je k namočenému chlebu. Pomalu přilijeme olej. Až se vytvoří jemná pasta, přilijeme ocet, 625 ml studené vody a mixujeme. V míse směs osolíme, opepříme a pokud je polévka příliš hustá, přidáme ještě vodu.
- 2Nevařenou polévku podáváme zastudena, můžeme ji ozdobit ještě mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.