Newyorkské kuře

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
671 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
50 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
543 mg
Cukr
178 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře naporcujeme na 8 porcí. Do mísy nalijeme podmáslí, vložíme do něj porce kuřete a několikrát je v podmáslí obrátíme. Přikryjeme a necháme 2-3 hodiny macerovat, občas kuře obrátíme.
  • 2
    Ve velké míse smícháme mouku se solí, paprikou, pepřem, česnekovými granulemi a muškátovým oříškem.
  • 3
    Vyndáme kuře a necháme přebytečné podmáslí okapat. Kuře obalíme v ochucené mouce.
  • 4
    V pánvi, do které nalijeme 2cm vrstvu oleje a rozehřejeme na 180 °C, se kostička chleba při této teplotě usmaží za 1 minutu.
  • 5
    V rozehřátém oleji fritujeme obalené porce kuřete do zlatohněda
  • 6
    (10-15 minut). Při fritování je obracíme, aby se smažily stejnoměrně. Hotové porce necháme okapat na papírových ubrouscích.
  • 7
    V grilu připravíme křupavou slaninu, grilujeme 3-4 minuty 10 cm pod horkým grilem. Porce kuřete servírujeme, zdobíme slaninou a petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.