Newyorkské kuře
40 min.
Ingredience
- 1500gramůKuře
- 350mililitrůMléko - podmáslí
- 125gramůMouka pšeničná hladká
- 10gramůSůl
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůČesnek
- 3gramyMuškátový oříšek
- 45gramůSlanina vepřová
- 10gramůPetržel - nať
- 150mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
671 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
50 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
543 mg
Cukr
178 mg
Postup přípravy
- 1Kuře naporcujeme na 8 porcí. Do mísy nalijeme podmáslí, vložíme do něj porce kuřete a několikrát je v podmáslí obrátíme. Přikryjeme a necháme 2-3 hodiny macerovat, občas kuře obrátíme.
- 2Ve velké míse smícháme mouku se solí, paprikou, pepřem, česnekovými granulemi a muškátovým oříškem.
- 3Vyndáme kuře a necháme přebytečné podmáslí okapat. Kuře obalíme v ochucené mouce.
- 4V pánvi, do které nalijeme 2cm vrstvu oleje a rozehřejeme na 180 °C, se kostička chleba při této teplotě usmaží za 1 minutu.
- 5V rozehřátém oleji fritujeme obalené porce kuřete do zlatohněda
- 6(10-15 minut). Při fritování je obracíme, aby se smažily stejnoměrně. Hotové porce necháme okapat na papírových ubrouscích.
- 7V grilu připravíme křupavou slaninu, grilujeme 3-4 minuty 10 cm pod horkým grilem. Porce kuřete servírujeme, zdobíme slaninou a petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.