Noky máslové se šafránem

30 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
338 mg
Cukr
692 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce rozetřeme máslo doměkka. Potom k němu přidáme jeden žloutek a jedno celé vejce a utřeme je s máslem. V druhé misce smícháme krupici, hrubou mouku a strouhanku a směs přisypeme k utřenému máslu s vejci. Přisypeme špetku šafránu, sůl a pepř. Promícháme a odložíme na 15 minut stranou a necháme odležet. Pomocí dvou kávových lžiček potom vytváříme z těsta noky a dáváme je do osolené vařící vody. Počkáme, dokud nevyplavou, a pak vaříme asi 2 minuty. Noky slouží jako vložka do vývaru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.