Noky s rukolovou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 800gramůBrambory
- 400gramůRukola
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 60gramůZakysaná smetana
- 4lžíceSýr Parmezán
- 2litryVoda pitná
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
19 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
10 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Brambory vaříme ve slupce asi 25 minut, ještě horké oloupeme a prolisujeme. Osolíme, postupně přidáváme mouku a hněteme, až vznikne vláčné těsto, které se nelepí. Těsto necháme odpočinout asi 30 minut.
- 2Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle. Přidáme omytou a nasekanou rukolu, přilijeme vývar, osolíme, okořeníme.
- 3Z připraveného těsta tvarujeme ploché nočky a vidličkou do nich vtiskneme vzorek. Noky vhazujeme do vařící osolené vody, vaříme 5 minut.
- 4Rukolu rozmixujeme a vmícháme smetanu. Omáčku podle chuti přisolíme.
- 5Noky upravíme s omáčkou na talíře a posypeme nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.