Noky s rukolovou omáčkou

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
19 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
10 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory vaříme ve slupce asi 25 minut, ještě horké oloupeme a prolisujeme. Osolíme, postupně přidáváme mouku a hněteme, až vznikne vláčné těsto, které se nelepí. Těsto necháme odpočinout asi 30 minut.
  • 2
    Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle. Přidáme omytou a nasekanou rukolu, přilijeme vývar, osolíme, okořeníme.
  • 3
    Z připraveného těsta tvarujeme ploché nočky a vidličkou do nich vtiskneme vzorek. Noky vhazujeme do vařící osolené vody, vaříme 5 minut.
  • 4
    Rukolu rozmixujeme a vmícháme smetanu. Omáčku podle chuti přisolíme.
  • 5
    Noky upravíme s omáčkou na talíře a posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.