Nové brambory se slanečkem a bylinkami
40 min.
Ingredience
- 2kusySlaneček
- 1litrVoda pitná
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžícePažitka
- 1lžíceKopr čerstvý
- 8lžicSmetana 16% (pochoutková)
- Vařené nové brambory
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 500gramůBrambory
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
21 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
56 mg
Postup přípravy
- 1Slanečky rozřízneme od řitního otvoru k hlavě, vyjmeme vnitřnosti, odkrojíme hlavy, dobře je omyjeme a vložíme do mísy s 2 litry čisté vody. Necháme je v chladničce máčet do druhého dne. Během té doby vodu vyměníme.
- 2Druhý den slanečky znovu opláchneme pod tekoucí vodou, podélně je rozkrojíme podél páteře, kterou vyjmeme a slanečky vykostíme. Slanečkové filety nakrájíme na řezy 1.5 až 2 cm široké a ozdobně je poklademe na talíře.
- 3Očištěné a omyté nové (malé) brambory dáme do hrnce s vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Vaříme asi 12-15 minut podle velikosti. Poté je slijeme. Omyjeme petrželku, pažitku a kopr. Vodu setřepeme a zeleninu drobně pokrájíme. Zakysanou hustou smetanu v misce smícháme s koprem.
- 4Na talíře ke slanečkům rozdělíme uvařené brambory, polijeme je rozpuštěným máslem, posypeme pažitkou a petrželkou. Ke každé porci slanečků dáme 2 lžíce smetany a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.