Nové brambory zapečné s krevetami a olihněmi

65 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
9 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nové brambory důladně omyjeme (nejlépe kartáčkem), neloupeme. Větší bambory překrojíme. Oloupanou cibuli a důkladně omytý citrón rozkrájíme na měsíčky, olihně pokrájíme na menší kousky. Česnek nakrájíme na tenké plátky a očištěnou cuketu i rajčata na kolečka. Očištěné brambory, nakrájenou cibuli, česnek, cuketu a citrón rozložíme do pečicí nádoby. Na připravené suroviny rozložíme snítky čerstvé rozmarýny, přelijeme olivým olejem a dáme péct do předehřáté trouby. Během pečení pokrm několikrát promícháme. Když jsou brambory měkké, přidáme na pekáč i neloupané syrové krevety, pokrájené olihně, rajčata, ochutíme solí, pepřem a pečeme dále, dokud krevety nezrůžoví. Pokrm servírujeme horký, na nahřátých talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.