Nové brambory zapékané se smetanou
60 min.

Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceMargarín
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 800gramůBrambory rané
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4stroužkyČesnek
- 0,5hrstMajoránka čerstvá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
134 mg
Postup přípravy
- 1Řádně očištěné brambory uvaříme i se slupkou v osolené vodě téměř doměkka. Slijeme a ještě teplé oloupeme.
- 2Česnek oloupeme a prolisujeme, majoránku opláchneme, osušíme, několik lístků necháme stranou, zbytek jemně nasekáme. Smetanu rozmícháme s moukou, žloutky, česnekem, majoránkou a pepřem.
- 3Brambory vložíme do vymaštěné zapékací mísy, polijeme připravenou smetanou, zlehka promícháme, vložíme do trouby předehřáté na 200°C a zapékáme dočervena, zhruba půl hodiny.
- 4Hotové brambory ozdobíme lístky majoránky a servírujeme jako přílohu či jako lehkou večeři.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.