Nové brambory zapékané se smetanou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
134 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řádně očištěné brambory uvaříme i se slupkou v osolené vodě téměř doměkka. Slijeme a ještě teplé oloupeme.
  • 2
    Česnek oloupeme a prolisujeme, majoránku opláchneme, osušíme, několik lístků necháme stranou, zbytek jemně nasekáme. Smetanu rozmícháme s moukou, žloutky, česnekem, majoránkou a pepřem.
  • 3
    Brambory vložíme do vymaštěné zapékací mísy, polijeme připravenou smetanou, zlehka promícháme, vložíme do trouby předehřáté na 200°C a zapékáme dočervena, zhruba půl hodiny.
  • 4
    Hotové brambory ozdobíme lístky majoránky a servírujeme jako přílohu či jako lehkou večeři.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.