Novojičínská pikantní štramberačka
35 min.
Ingredience
- 50gramůHouby sušené
- 1litrVoda pitná
- 2decilitryZelí kysané
- 1lžíceMouka polohrubá
- 400gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1kusBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 1,5lžičkyOcet kvasný lihový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
116 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
1 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Sušené houby namočíme do studené vody (2 dl) na 15 minut, pak je scedíme a pokrájíme. V kysané smetaně si dobře rozmícháme polohrubou mouku. Omytý kopr pokrájíme nadrobno.
- 2Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostky, dáme do hrnce s 1 litrem vody, přidáme sůl, kmín, pepř, bobkový list, nové koření a uvaříme je doměkka. Po 10 minutách vaření přidáme k bramborám houby a vaříme společně 10 minut.
- 3Přimícháme smetanu s moukou a povaříme asi 1 minutu, přimícháme kopr, dochutíme octem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.