Novoroční čočkový salát s hovězím jazykem

2 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
850 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
31 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
30 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čočku namočíme asi 12 hodin předem. Zcedíme, dáme do čisté vody, přidáme česnek, cibuli, bobkový list a pár kuliček pepře a uvaříme na mírném ohni doměkka. Hovězí jazyk dobře opereme, zalijeme studenou vodou, aby byl zcela ponořen a vaříme na mírném ohni, dokud není měkký (asi hodinu). Mezitím nakrájíme červenou cibuli na kolečka, posolíme a necháme pustit šťávu. Oloupeme grapefruit a rozdělíme ho na jednotlivé dílky. Omyjeme hroznové víno, kuličky rozpůlíme a zbavíme zrníček. Celerové stonky omyjeme, nakrájíme na kolečka, pár zelených konců necháme na ozdobení.
  • 2
    Ještě teplou uvařenou čočku zcedíme, dáme do mísy a zalijeme citronovou šťávou. Přidáme cibuli ve vlastní šťávě, hroznové víno, nakrájený celer a dílky grepu, důkladně promícháme. Hovězí jazyk ještě horký oloupeme, za studena by to už nešlo, a nakrájíme na slabé plátky, které vějířovitě poklademe na okraj servírovací mísy. Do středu navršíme čočkový salát, který až před podáváním zalijeme dresinkem. Na dresink smícháme v misce 4 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř a po kapkách vmícháme olej. Ozdobíme celerovými listy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.