Nudle na smetaně s uzeným a šafránem
25 min.
Ingredience
- 100gramůKuřecí maso uzené
- 50gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaŠafrán
- 1šálekSmetana 16% (pochoutková)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPetržel - nať
- 350gramůTěstoviny Fettuccine
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
17 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
100 mg
Postup přípravy
- 1Necháme vylouhovat šafrán ve dvou lžících vody asi 10 minut. Do malého hrnce nalijeme smetanu, přidáme uzené maso nakrájené na kostičky a nastrouhaný parmezán, pozvolna zahřejeme. Směs se nesmí vařit.
- 2Přidáme šafrán, dle chuti okořeníme a řádně promícháme.
- 3Mezitím vaříme v osolené vodě těstoviny al dente. Polovinu scezených těstovin dáme do servírovací mísy a přidáme polovinu vzniklé omáčky.
- 4Nyní vmícháme i zbytek těstovin, dolijeme zbytek omáčky, posypeme petrželkou a podáváme s nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.