Nudle na smetaně s uzeným a šafránem

25 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
17 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
100 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Necháme vylouhovat šafrán ve dvou lžících vody asi 10 minut. Do malého hrnce nalijeme smetanu, přidáme uzené maso nakrájené na kostičky a nastrouhaný parmezán, pozvolna zahřejeme. Směs se nesmí vařit.
  • 2
    Přidáme šafrán, dle chuti okořeníme a řádně promícháme.
  • 3
    Mezitím vaříme v osolené vodě těstoviny al dente. Polovinu scezených těstovin dáme do servírovací mísy a přidáme polovinu vzniklé omáčky.
  • 4
    Nyní vmícháme i zbytek těstovin, dolijeme zbytek omáčky, posypeme petrželkou a podáváme s nastrouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.