Nudle s fazolkami a smetanovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 2lžíceBalsamico ocet
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 2lžičkySůl
- 1litrVoda pitná
- 100gramůSlanina vepřová
- 200gramůCibule červená
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůNudle široké
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
18 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné, na kousky nakrájené lusky povaříme asi 3 minuty v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Slaninu nakrájenou na nudličky rozškvaříme, přidáme prolisovaný česnek, na půlkolečka pokrájenou cibuli (několik ponecháme na ozdobu) a necháme zesklovatět. Vše pokapeme octem, přilijeme smetanu a povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou, promícháme s fazolkami a omáčkou.
- 4Pokrm ozdobíme zbylými plátky cibule.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.