Nudle s rajčaty a rukolou
60 min.
Ingredience
- 100gramůKrupice pšeničná
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 400gramůRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1,5litryVoda pitná
- 500gramůRukola
- 100gramůSýr Gorgonzola
- 50gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
9 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Těsto na nudle připravíme z krupice, mouky, soli a vody. Vše prohněteme, vytvoříme těsto. Pomoučníme pracovní plochu, těsto na ní vyválíme na tenký plát, pokrájíme na proužky.
- 2Připravené syrové nudle přesuneme na pomoučněný plech, přikryjeme je utěrkou a necháme proschnout. Mezitím omyjeme rajčata, nakrojíme je do křížku, spaříme horkou vodou a oloupeme slupku, dužinu nakrájíme na kostičky. Oloupeme česnek a cibuli, obojí pokrájíme nadrobno.
- 3V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme cibuli, česnek a zpěníme. Vsypeme nakrájenou dužinu rajčat, dochutíme solí, pepřem a vše vaříme na mírném ohni přibližně 10 minut.
- 4Očistíme a opláchneme rukolu, osušíme, nahrubo nasekáme. Přidáme k omáčce a zrhuba 2 - 3 minuty ohříváme. Připravíme si sýry, Gorgonzolu nakrájíme na menší kousky, Parmezán nastrouháme.
- 5Proschlé nudle uvaříme v dostatečném množství osolené vroucí vody al dente. Uvařené je scedíme, necháme okapat. Nudle promícháme s omáčkou, upravíme na talíře, podáváme posypané Gorgonzolou a Parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.