Nudle s rajčaty a rukolou

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
9 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto na nudle připravíme z krupice, mouky, soli a vody. Vše prohněteme, vytvoříme těsto. Pomoučníme pracovní plochu, těsto na ní vyválíme na tenký plát, pokrájíme na proužky.
  • 2
    Připravené syrové nudle přesuneme na pomoučněný plech, přikryjeme je utěrkou a necháme proschnout. Mezitím omyjeme rajčata, nakrojíme je do křížku, spaříme horkou vodou a oloupeme slupku, dužinu nakrájíme na kostičky. Oloupeme česnek a cibuli, obojí pokrájíme nadrobno.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme cibuli, česnek a zpěníme. Vsypeme nakrájenou dužinu rajčat, dochutíme solí, pepřem a vše vaříme na mírném ohni přibližně 10 minut.
  • 4
    Očistíme a opláchneme rukolu, osušíme, nahrubo nasekáme. Přidáme k omáčce a zrhuba 2 - 3 minuty ohříváme. Připravíme si sýry, Gorgonzolu nakrájíme na menší kousky, Parmezán nastrouháme.
  • 5
    Proschlé nudle uvaříme v dostatečném množství osolené vroucí vody al dente. Uvařené je scedíme, necháme okapat. Nudle promícháme s omáčkou, upravíme na talíře, podáváme posypané Gorgonzolou a Parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.