Nudlový salát s kachním masem a sezamem
70 min.
Ingredience
- 2kusyKachní prsa
- 2kusyMrkev kořen
- 140gramůHrachové lusky
- 230gramůNudle vaječné
- 6kusůCibulka jarní
- 1špetkaSůl
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 600mililitrůVoda pitná
- Dresink
- 1lžíceOcet česnekový
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 1lžíceSezam - semena
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžíceOlej sezamový
- 3lžíceOlej slunečnicový
- Marináda
- 2lžíceOlej sezamový
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaKoření pěti vůní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
21 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme šikmými řezy na tenké plátky a vložíme do misky. Na marinádu smícháme všechny uvedené přísady, přelijeme jí maso a důkladně promícháme. Zakryjeme a necháme v chladu marinovat cca 30 minut.
- 2V pánvi rozpálíme olej, maso na něm cca 3 - 4 minuty restujeme doměkka a odstavíme.
- 3V hrnci přivedeme k varu lehce osolenou vodu. Mrkev nakrájíme na proužky a spolu s hrachovými lusky vložíme na pařák. Jakmile začne voda vařit, vhodíme do ní nudle, nahoru umístíme pařák a dusíme současně. Když jsou nudle uvařené na skus, scedíme je, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vložíme do velké mísy.
- 4Mezitím připravíme dresink. Ocet smícháme s cukrem, sójovou omáčkou a opraženými sezamovými semínky. Ochutíme pepřem, přidáme sezamový a slunečnicový olej a důkladně zamícháme.
- 5Nudle přelijeme dresinkem, promícháme, navrch dáme hrachové lusky, mrkev, nakrájenou jarní cibulku a plátky masa. Zlehka ještě jednou promícháme, dozdobíme lístky koriandru a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.