Nugety z perličky
35 min.
Ingredience
- 1kusSalát hlávkový
- 600gramůPerlička
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 150gramůCizrna
- 15mililitrůOlej slunečnicový
- 5gramůKmín římský
- 2gramyKoriandr
- 2gramyPepř cayenský
- 4gramySůl
- 80gramůCitrony
- 3decilitryOlej arašídový (podzemnicový)
- Na dip
- 40gramůMáta
- 40gramůMeduňka
- 200gramůJogurt bílý
- 40gramůZakysaná smetana
- 10mililitrůHořčice Dijon
- 1stroužekČesnek
- 4gramySůl
- 2gramyNové koření mleté
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1024 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
89 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, do kterých vetřeme citronový pepř. Plátky rozkrájíme na nudličky, lehce pokapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut marinovat.
- 2V míse smícháme všechno koření, sůl, mouku a olej, nudličky v těstíčku obalíme a ve woku na rozpáleném arašídovém oleji osmažíme dozlatova.
- 3V misce smícháme jogurt a zakysanou smetanu, ochutíme kořením, prolisovaným česnekem a hořčicí, osolíme a vmícháme nasekané bylinky. Dip vyšleháme metličkou dohladka.
- 4Velkou mísu vyložíme opranými a osušenými listy hlávkového salátu, doprostřed umístíme misku s dipem a okolo rozložíme osmažené nugety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.