Obalené filety z ropušnice
35 min.
Ingredience
- 120gramůMrkev kořen
- 600gramůRopušnice - filety
- 150gramůCuketa
- 120gramůPórek
- 40gramůPetržel - nať
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 40gramůJogurt bílý
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 80mililitrůStrouhanka
- 60mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 5lžicVoda pitná
- 50mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
35 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Plátky z ropušnice omyjeme a osušíme. Omyjeme petrželku, jemně ji nasekáme. V míse smícháme jogurt s citronovou šťávou, přidáme žloutky a trochu nasekané petrželky, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, vše promícháme a dáme do této směsi na 15 minut marinovat plátky ryb. Občas je obrátíme.
- 2Připravenou zeleninu omyjeme, pórek pokrájíme na kolečka, cukety a mrkve na širší proužky. Nalijeme do pánve olej a osmažíme na něm pokrájenou zeleninu, přidáme po špetce soli a pepře, přilijeme několik lžic vody, na středním plameni vše 5-6 minut podusíme.
- 3Promícháme strouhanku se zbylou nasekanou petrželkou, obalíme ve směsi z marinády scezené rybí plátky a rukou je do směsi přitlačíme, aby směs na nich dobře držela. Obalené rybí plátky osmažíme v rozehřátém arašídovém oleji tak, aby byly po obou stranách dozlatova, vyjmeme je a necháme z nich okapat olej na savém kuchyňském papíru. Přemístíme je na servírovací mísu a horké je podáváme s připravenou zeleninou na stůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.