Obalený prejt
35 min.
Ingredience
- 300gramůPrejt
- 10kusůVejce slepičí
- 1kusPaprika zelená
- 60gramůKapie
- 1kusFeferony
- 4lžíceStrouhanka
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 4lžícePivo světlé 12% 4,5% obj.
- 3lžíceSádlo vepřové škvařené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
423 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s vodou uvaříme 3 ks vejce, scedíme a dáme vychladnout.
- 2Na pánvi s rozpáleným sádlem upečeme 6 ks omelet (na jednu porci omelety 1 ks vejce).
- 3Jaternice dáme do mísy, přidáme na kostky nakrájenou papriku, feferonku, kapii, petrželovou nať, vařená, oloupaná a na kostky nakrájená vejce, všechno promícháme. Upečené omelety naplníme, jaternicovou směsi, srolujeme, konce uzavřeme a obalíme v mouce, v osoleném, opepřeném, rozkvedlaném vejci s pivem a strouhance.
- 4Na pánvi rozehřejeme sádlo a na něm pozvolna z obou stran dozlatova smažíme připravené prejty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.